T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF 2024

Ara

Geyve Millî Eğitim eski müdürü ve eğitim uzmanı Adem DURAN, Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik Servisi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine konuk oldu.

Müdürümüz Adem DURAN, eğitim hayatını ve mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı ve onlara tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlik mesleğinin önemine de değinen Müdürümüz Adem DURAN bu mesleği seçmekten hiç pişman olmadığını vurguladı ve insanın mesleğini severek yapmasının hayattaki en önemli konulardan biri olduğunu vurguladı. Öğrencilere hayallerinin, hedeflerinin olmasını ve ve bu hayallerin ve hedeflerin peşinden gitmelerini tavsiye Adem DURAN, hayallere ve hedeflere ulaşmanın ana kurallarından birinin hayatımız boyunca öğrenen olmak gerektiğini ve ahlaklı birey olmamız gerektiğini vurguladı. 

Şbt

18-19 Haziran 2022'de yapılacak olan YKS'nın başvuruları başlamıştır. Sınava girmek isteyen öğrencilerimiz rehberlik servisinden başvuru yapabilirler.

Şbt

12. sınıf öğrencilerine yönelik 'Sınava Çalışma Yöntemi ve Sınav Motivasyonu' konulu seminer düzenlendi. Öğrencilerin motivasyonunu ve akademik başarısını artırmak amacı ile düzenlenen seminere konuşmacı olarak "Bonus Hoca" lakabıyla bilinen Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu katıldı.

 

ÖĞRENCİLERİN BAŞARISINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELER?

Seminerde öğrencilere üniversite sınavında başarılı olmanın yöntemlerini anlatan Bedelioğlu, öğrencilerin hayalleri olduğunu ifade ederek, kendisinin öğrencilik yıllarında yaşadıklarını öğrencilerle paylaşarak öğrencilerin çalışma motivasyonu ve ders çalışma ortamları hakkında bilgilerini paylaştı. Başarı için neler yapılacağı ve nelerden uzak durulacağını örneklerle anlatan Süleyman Beledioğlu, öğrencilerin başarısını etkileyen faktörler üzerinde durarak, öğrenme, dikkat ve hafıza ile ilgili bilgileri verdi.

DÜZENLİ UYKU ÖNEMLİ

Düzenli uykunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Süleyman Beledioğlu, "Her gün aynı saate uyuyup aynı saate uyanmak çok önemli. Eğer düzenli uyumazsak biyoritmik saatimizdeki değişiklik beynimizin bilişsel fonksiyonlarını yavaşlatır. Öğrenme ve hafızamızı kullanma performansımız biyolojik saat kurgumuzla yakından ilgilidir. Akşam yatmadan önce çalıştığımız 2 saat sabah kalktığımızda çalıştığımız 2 saate göre daha etkilidir. Uyumadan hemen önce çalışılan konular, uykudan uzun süre önce çalışılan konulardan daha iyi hatırlandığı tespit edilmiştir. En anlamadığınız konuyu yatmadan önce çalışın ve cep telefonu, bilgisayar ve televizyon ile ilgilenmeden gidip hemen yatın. Bir işi yaparken başkalarına sormayın asla pes etmeyin ve hayallerinizin peşinden gidin. Başkalarının düşüncesinin hayallerinizi gölgelemesine izin vermeyin" dedi.

Şbt

Hedef 2022 kapsamında öğretmenlerimizle YKS  değerlendirme toplantıısı gerçekleştirildi. Toplantı da 12. sınıf öğrencilerinin akademik durumları, deneme sınavlarındaki performansı ve sınav sürecine yönelik bilgilendirmeler ele alındı.

Şbt

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Nehir Projesi kapsamında okulumuzda eğitim gören 8. sınıf öğrencilerimize yönelik Kazanım İzleme Sınavı gerçekleştirdik. Öğrencilerimize derslerinde ve girecekleri tüm sınavlarda başarılar dileriz.

Ock

Artı Tercih Fuarcılık tarafından 11 Ocak 2022 tarihinde Sakarya'da düzenlenen "Tercih ve Kariyer Fuarı" etkinliğinde, Yenikent AİHL'nin ve diğer liselerin üniversite adayları bir araya geldi.  Rehberlik servisi olarak amacımız öğrencilerimizin meslekleri her yönüyle tanıyıp doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda uygun mesleği seçmelerini, kişisel gelişimlerini artırmalarını, iş dünyasını tanımalarını, farkındalıklarının artmasını sağlamaktır.  Öğrencilerimize üniversiteye hazırlık sürecinde başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuzun rehberlik servisi tarafından 12.  sınıflara yönelik okul faaliyet kapsamında motivasyon buluşması gerçekleştirildi. Amacımız öğrencilerimizin YKS sürecine daha sağlıklı bir şekilde hazırlanmasına olanak sağlamaktır. 

Ara

Okulumuzun Rehberlik Servisi tarafından 12. sınıflara "Milli Savunma Üniversitesi" tanıtılmıştır. Ayırca MSÜ'ye giriş sınavları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. 

MSÜ Sınavı 27 MART 2022 tarihinde olacaktır. 

Kas

Okul rehberlik servisi tarafından 12 ve 8. sınıf öğrencilere yönelik "LGS ve YKS Motivasyon" semineri yapıldı. Motivasyon seminerinin ardından "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" sunusu yapıldı. Bu süreçte 12 ve 8. sınıf öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ekm

Okulumuzda 12. Sınıf öğrencilerine yönelik YKS denemesi başlandı. 

Yapılacak olan bu denemeler uygun zamanlarda sıksıkla uygulanacaktır.

Öğrencilerimize bu süreçte başarılar diliyoruz. 

Ekm

Okul rehberlik servisi tarafından 8. sınıf öğrencilere yönelik Liselere Geçiş Sınavı (LGS) semineri yapıldı.

Seminerde LGS'nın kapsamı, soru tipleri, yerleştirme uygulamaları ve Sakarya geneli okulların puanları tanıtıldı. 

May

Okulumuzun "Rehberlik Servisi" tarafından 12. sınıf öğrencilerine yönelik motivasyon ve bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıda YKS'ye 1 ay kala nelerin yapılması gerektiği anlatıldı. Ayrıca öğrencilerimizin sınav kaygısıyla nasıl başa yöntemleri ele alındı. Toplantı sonunda okul müdürümüz Ekrem GÜNEŞ, öğrencilere sınavda başarılar temenni etti. 

May

Okul müdürümüz Sayın Ekrem GÜNEŞ, Kariyer Günleri etkinliği kapsamında "İmam-Hatip ve Öğretmenlik" tecrübelerini değerli öğrencilerimizle paylaşmıştır. 

 

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "Hedef 2021" projesi kapsamında düzenlediğimiz Akademik Takip Komisyonu tarafından organize edilen "Kariyer Günleri" etkinliğinin bu ayki konuğu, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet BOSTANCI.

Tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi 24 Mart 2021 Çarşamba Günü Saat 20:30'da Zoom üzerinden yapacağımız bu programa bekliyoruz.

Zoom katılım linki ve şifresi program öncesinde sınıf BİP gruplarında paylaşılacaktır.

Ock

Hedef 2021 doğrultusunda Akademik Takip Komisyonumuz tarafından tertip edilen Milli Savunma Üniversitesi tanıtım semineri çevrimiçi olarak okul Rehber öğretmenimiz Kubilay AKŞAHİN tarafından yapıldı.

12. sınıf öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen seminerde Rehber öğretmenimiz Milli Savunma Üniversitesi, alım süreci ve eğitimleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Milli Savunma Üniversitesi seçme sınavı TYT formatında düzenlendiği için öğrencilerimize bu sınavın TYT için de iyi bir prova olacağı hatırlatıldı.

Öğrencilerimiz tarafından sorulan soruların ardından seminer sona erdi.