T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi

PROJELERİMİZ

KONUĞUMUZ ÖĞRETMENİM PROJESİ:

Veli ziyaretleri ile ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin aileleri ile iş birliğini güçlendirerek okul ve veli arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamak. Öğrencilerin akademik, sosyal, manevî, kültürel, sanat ve spor alanlarındakibaşarılarım artırmanın yanında onları toplum değerlerine saygılı, ahlaklı ve mesuliyet duygusu gelişmiş kişiler olarak yetiştirmek. Okul ile veli ilişkilerini geliştirerek başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemleri almak. Ağır yaşam koşulları sebebi ile okula gelemeyen velileri, evinde ziyaret ederek onları öğrencilerin hem sosyal hem de akademik gelişimleri hakkında bilgilendirmek. Maddî açıdan dezavantajlı grup içinde yer alan aileleri tespit etmek ve bu aileler ile Sakarya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında köprü kurmak. Velilerinokula bakış açısını olumlu yönde geliştirmek. Öğrencilerin okula olan ilgilerini arttırarak, devamsızlıklarını azaltmak, disiplin olaylarını en aza indirmek. Eğitim ve Öğretimde veli desteğini sağlayarak başarıda iş birliği sağlamak.

 

HAYDİ GENÇLER CAMİYE PROJESİ: 

Öğrencilerimize millî, mânevî, insânî ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca bu proje ile öğrencilerimiz camiyle buluşarak teknoloji bağımlılığından biraz olsun uzak durmuş olacaklar, camilerimizi ve dolayısıyla kültür ve medeniyetimizi de yakından tanımış olacaklar, hem de dînî bilgileri sadece teorik olarak değil uygulamalı olarak da öğrenmiş olacaklardır.

 

20 DAKİKA KİTAP MOLASI:

Okulumuzda okuma alışkanlığının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla; okulumuzda öğrencilere, personellere ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak üzere kütüphane etkin kullanılacak, bir taraftan öğrencilere kitap okuma heyecanı kazandırılırken, diğer taraftan da okulların ihtiyacı olan kitapların temini çalışmaları başlatılarak kütüphanemiz zenginleştirilecektir. Proje kapsamında okul ve kurumlarda her gün en az 20 dakika kitap okuma saati organize edilecek, okulda alınacak karar ile Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı  derslerinden biri okuma saati olarak belirlenecek, yılsonunda da okunan kitaplarla ilgili olarak sınav yapılacaktır.

 

KARİYER GÜNLERİ PROJESİ:

Kariyer Günleri, İş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler İle yeni mezunların, iş dünyasını tanımalarını sağlar. Kariyer Günleri, gerek özel sektör gerek kamu sektöründeki kurumlar İle öğrenciler arasında bire bir ve doğru bir iletişim ortamı oluştururken, katılan kurumlar da ihtiyaçları olan nitelikte elemanlara yerinde ulaşma olanağı yakalar. Yine çeşitli sektörlerden çalışanlar, hem kurumlarının işe alım prosedürlerini anlatarak gençleri sınavlar hakkında bilgilendirir hem de gençlerin mülakat deneyimi yaşamalarını sağlayarak iş görüşmelerinin en heyecanlı basamağında başarılı olma yolunu açar. Böylece öğrencilerimizin, kariyer günleri sayesinde derslerde kazandırmaya çalıştığımız teorik bilgileri ve yetenekleri hangi sektörde, hangi kurumlarda, hangi meslekte kullanacaklarını bilmelerini, kurumları tanıyarak kararlarını kendilerinin vermelerini sağlamak, meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlamak, doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarım sağlamak, öğrencileri, başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

 

EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ:

Eğitim koçluğu, öğrencilerin istek ve hedefleri doğrultusunda farkındalık yaratarak kişisel başarı ve gelişimlerini desteklemek amacı ile ders başarısı, iletişim, kariyer, sosyal yasam ve hobiler konularında, eğitim koçluğu; eğitim koçu ve öğrenci tarafından yapılan planlamalar çerçevesinde yapılmaktadır. Bu proje 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak yürütülmektedir.

 

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ:

Uluslararası bir proje olarak tasarlanan bu projede okulumuzda öğrenim gören sığınmacı ve göç eden ailelerin çocuklarının yaşadıkları kültürel entegrasyon sorunlarına uygun çözümler bulup uygulamak için kapasite kazanmak amaçlı Portekiz'de çok kültürlülük ve entegrasyon konulu 7 günlük kurs alınması ve kurs sonrası öğretmenlerimize, yabancı öğrencilere ve ailelerine çatışma çözme, iletişim becerilerini arttırma, akran zorbalığı, akran arabuluculuğu, aile eğitimi verilerek uyum ve entegrasyon sorunlarını en aza indirme ve bu konularda personelimizin kapasitesini arttırma amaçlanmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.05.2020 - Güncelleme: 12.05.2020 19:48 - Görüntülenme: 343
  Beğen | 1  kişi beğendi